İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin satamadıkları ürünleri hal fiyatları üzerinden alarak ihtiyaç sahibi olan ailelere dağıtma konusunda karar aldı.
Üretim Devam Edebilecek
Konuyla alakalı yazılı açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sağlanacak bu destek ile salgınla yapılan mücadele döneminde İstanbul'da yaşayanların gıda ihtiyaçlarının karşılanacağını ve çiftçilerinde üretimlerine devam etmesinin sağlanacağını belirttiler.
Ayrıca, bu dönemde çiftçiye fide, doğum, gübre, tarım ilacı gibi maliyet yüklerinde hibeler yapılacağı, çiftçinin bilinçli üretim yapabilmesi için destek sağlanacağı da açıklandı.
Ziraat Mühendisleri Destek Sağlayacak
Yapılan açıklamada ayrıca, yapılacak hibeler dışında, üretim aşamalarının her noktasında çiftçilerin, ziraat mühendislerinden destek ve bilgi alabilecekleri belirtildi. Bu şartlarda ürünlerini yetiştiren çiftçilerin, ürünlerini istedikleri gibi satabilecekleri, satamadıkları durumlarda ise İBB devreye girerek çiftçilerin satamadıkları ürünleri hal fiyatı üzerinden çiftçilerden satın alacağı kaydedildi. Alınacak bu ürünlerin ise daha sonra ihtiyacı bulunan ailelere ücretsiz bir şekilde dağıtılacağı ve bu sayede güçlü bir yadımlaşmanın sağlanacağı konularına da değinildi.